Izvoz obrazovnog objekta iz sustava Merlin u Dabar vrši se odabirom poveznice Izvoz obrazovnog objekta u Dabar iz bloka Administracija → Administracija e-kolegija.


Poveznica za izvoz obrazovnog objekta u Dabar

Slika: Poveznica za izvoz obrazovnog objekta u Dabar


Na stranici Izvoz obrazovnog objekta u Dabar prikazuju se sigurnosne kopije spremljene u Privatni korisnički prostor za sigurnosne kopije e-kolegija.


Izvoz obrazovnog objekta u Dabar

Slika: Izvoz obrazovnog objekta u Dabar


Za pokretanje postupka izvoza željene sigurnosne kopije u Dabar potrebno je u stupcu Postavi u Dabar odabrati poveznicu Izvoz obrazovnog objekta u Dabar.


Postupak izvoza obrazovnog objekta iz sustava Merlin

Slika: Postupak izvoza obrazovnog objekta iz sustava Merlin


Postupak izvoza odvija se u nekoliko koraka:

Odabirom dugmeta Nastavi prelazi se na sljedeći korak. Polja označena zvjezdicom obavezno popuniti obavezna su za popuniti, a odabirom znaka dodaj novu stavku moguće je dodavati nove stavke.

  1. Pregled sigurnosne kopije – prikazani su detalji i postavke sigurnosne kopije, kao i aktivnosti obuhvaćene sigurnosnom kopijom.
  2. Metapodaci – obrazovni objekt potrebno je opisati meta podacima (jezik, naslov dokumenta, sažetak, područje, autori itd.). Specifikacija metapodatkovnog opisa i hodogram unosa objekta Obrazovni sadržaji
  3. Obrazovni atributi – za obrazovni sadržaj koji se izvozi potrebno je definirati obrazovne atribute (vrsta obrazovnog sadržaja, kome je namijenjen, kontekst itd.).
  4. Tehnički zahtjevi – definira se vrsta datoteke, URL adresa obrazovnog sadržaja te ostali tehnički zahtjevi.
  5. Datoteka – definiraju se prava pristupa, uvjeti korištenja te upisuju kontakt e-mail adresa i napomene.
  6. Status – pokreće se izvoz obrazovnog objekta u Dabar. Za provjeru statusa objekta u Dabru potrebno je odabrati dugme Pregled statusa objekta.


Pregled statusa objekta u Dabru

Slika: Pregled statusa objekta u Dabru


Nakon uspješne pohrane obrazovnog objekta u repozitorij, na zaslonu će biti prikazana obavijest, kao i URL adresa objekta u repozitoriju (slika Obavijest o uspješnoj pohrani obrazovnog objekta u repozitorij). U slučaju greške prikazat će se odgovarajuća greška iz Dabar REST API-ja.


Obavijest o uspješnoj pohrani obrazovnog objekta u repozitorij

Slika: Obavijest o uspješnoj pohrani obrazovnog objekta u repozitorijPrethodna stranica

Sljedeća stranica

  • No labels