Kako bi obrazovni sadržaj iz e-kolegija na sustavu Merlin bilo moguće izvesti u Dabar, potrebno je izraditi sigurnosnu kopiju e-kolegija. Sigurnosna kopija izrađuje se odabirom poveznice Sigurnosna kopija iz bloka Administracija.


Poveznica za izradu sigurnosne kopije

Slika: Poveznica za izradu sigurnosne kopije


Prilikom izrade sigurnosne kopije moguće je obuhvatiti samo jedan određeni obrazovni sadržaj, grupu sadržaja ili cijeli e-kolegij. Također je moguće odabrati hoće li prilikom izrade sigurnosne kopije biti obuhvaćeni i korisnički podaci. Ako je potrebno prenijeti i korisničke podatke, moguće ih je anonimizirati odabirom postavke Anonimiziraj korisničke podatke kako se ne bi prikazivala imena korisnika.


Postavke izrade sigurnosne kopije

Slika: Postavke izrade sigurnosne kopije


Izrađena sigurnosna kopija dostupna je odabirom poveznice Restore e-kolegija iz bloka Administracija.

Sigurnosna kopija s korisničkim podacima nalazi se u sekciji Prostor za sigurnosnu kopiju e-kolegija, a sigurnosna kopija bez korisničkih podataka i s anonimiziranim korisničkim podacima u sekciji Privatni korisnički prostor za sigurnosne kopije e-kolegija.


Poveznica Restore e-kolegija

Slika: Poveznica Restore e-kolegija


Ako je potrebno u Dabar izvesti obrazovni sadržaj s korisničkim podacima, sigurnosnu kopiju s korisničkim podacima smještenu u sekciji Prostor za sigurnosnu kopiju e-kolegija potrebno je preuzeti na računalo odabirom poveznice Preuzmi i potom ju dodati u Privatni korisnički prostor za sigurnosne kopije e-kolegija odabirom dugmeta Uredi sigurnosne kopije.


Dodavanje sigurnosne kopije s korisničkim podacima u Privatni korisnički prostor za sigurnosne kopije e-kolegija

Slika: Dodavanje sigurnosne kopije s korisničkim podacima u Privatni korisnički prostor za sigurnosne kopije e-kolegijaPrethodna stranica

Sljedeća stranica

  • No labels