• 9.12.2021. godine u produkciju je pušteno novo javno sučelje Hrčka. Novo sučelje portala prilagođeno je prikazu na različitim vrstama uređaja (responzivni dizajn) te usklađeno s pravilima digitalne pristupačnosti, a urednicima i krajnjim korisnicima jednostavnije je za korištenje.
 • 3.1.2022. je pokrenuta anketa za urednike, izdavače i administratore časopisa na Hrčku na adresi https://forms.office.com/r/r1hSubjqRf. Anketa je sastavljena u svrhu daljnjeg razvoja podrške za uređivanje i objavljivanje časopisa te eventualne uspostave podrške za uređivanje i objavljivanje zbornika konferencijskih radova i knjiga. Anketa će biti dostupna do ponedjeljka, 17.1.2022. te ljubazno molimo sve koji još nisu, da ispune anketu kako bismo prikupili što relevantnije informacije.
 • u razdoblju od studenog 2021. do siječnja 2022. u Hrčak su uvršteni časopisi:
  Acta Mathematica Spalatensia
  Nastavnička revija
  Journal of Bioanthropology
  Nouspojava
 • Metapodaci i članci s Hrčka preuzeti su za potrebe sastavljanja jednojezičnog korpusa u sklopu projekta CURLICAT. Od sakupljenih će se članaka sastaviti korpus hrvatskog jezika prema domenama relevantnim za europske infrastrukture digitalnih usluga (DSI): kultura, znanost, zdravlje te financije i ekonomija. Svrha je projekta pridonijeti unaprjeđenju strojnog prevođenja koje uvelike ovisi o osiguravanju kvalitetnih domenski specifičnih jezičnih resursa, posebice za jezike s malim brojem resursa. Više na: http://curlicat.eu

 • No labels