Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

U cilju unaprjeđenja naše usluge, provodimo reorganizaciju načina pružanja podrške za ISVU.

Radi unaprjeđenja podrške, uvodimo dvije razine podrške. Prvu razinu podrške ISVU-u će pružati Središnji helpdesk Srca koji će zaprimati sve upite putem telefona i elektroničke pošte. Drugu razinu podrške će, kao i do sada, obavljati Centar potpore ISVU-a. Pri tom, svi kontakt podaci ostaju isti kao i do sada, broj telefona je (01) 6165 862, a adresa elektroničke pošte na koju možete pisati je isvu@srce.hr. Iznova molimo da svu složeniju komunikaciju odmah uputite putem elektroničke pošte u koju ćete uključiti sve relevantne informacije, poput JMBAG-a studenta, šifre predmeta i sl., kao i opisa kako reproducirati pogrešku ili upitno stanje sustava.

S novim načinom pružanja tehničke podrške krećemo od ponedjeljka, 16.11.2020.

Osim ove promjene, umjesto standardnih tečajeva u učionici koje smo za djelatnike studentskih referada držali dva puta godišnje, već smo uveli kraće i češće (na mjesečnoj bazi) tematske online prezentacije putem Sustava za webinare Srca, na koje vas i ovim putem pozivamo. Također smo na raspolaganju za ciljane online sastanke i manje edukacije za pojedina visoka učilišta, kada se za to ukaže potreba.

Vjerujemo da ćemo kroz webinare i sastanke uspostaviti bolji kontakt sa zajednicom, što će, skupa s reorganizacijom u pružanju podrške, rezultirati podizanjem kvalitete naše usluge, na zadovoljstvo sviju nas.

  • No labels