Sustav automatski svakome novootvorenom e-kolegiju dodjeljuje aktivnost Obavijesti i upisuje sve korisnike e-kolegija u forum bez mogućnosti ispisa.

Objavljene vijesti studentima se šalju i na adresu e-pošte pa taj forum nastavnici rabe za važne obavijesti studentima, odnosno kao oglasnu ploču.

Obavijesti, naravno, ostaju zapisane i na samome forumu.


Forum Obavijesti u uvodnoj temi

Slika: Forum Obavijesti u uvodnoj temi


Forum Obavijesti može se premjestiti u željenu temu/tjedan, a izbrisati jedino tako da se u postavkama e-kolegija broj vijesti koje treba objaviti postavi na nulu te se izbriše blok Nove obavijesti.

Kao i svim forumima i ovome se forumu može promijeniti naziv.

Vijesti napisane u forumu Obavijesti bit će objavljene u bloku Nove obavijesti. Za upis nove vijesti potrebno je izabrati poveznicu Dodaj novu temu te upisati naslov i tekst poruke, a uz poruku se, kao privitak, može poslati i datoteka.

U bloku Nove obavijesti prikazuje se do deset obavijesti, ovisno o postavkama e-kolegija.


Blok Nove obavijesti

Slika: Blok Nove obavijesti

NAPOMENA

Oblik u kojem će primati obavijesti na adresu e-pošte korisnik odabire u postavkama korisničkog izbornika osobnog profila (Korisnički izbornik → Postavke → Postavke foruma). Moguće je primati obavijesti u sljedećem obliku:

  • Pune (po jedna poruka e-pošte za svaki forum post)
  • Potpune (jedna dnevna poruka e-pošte s punim forum porukama)
  • Naslovi (jedna dnevna poruka e-pošte samo s naslovima)

Osim odabira oblika obavijesti, korisnici u svojem profilu mogu odabrati i način primanja obavijesti, odabirom opcije Postavke obavijesti. Pri tome je moguće odabrati hoće li obavijesti pristizati samo unutar sustava (Izbornik s porukama), na e-mail adresu, na mobilni uređaj ili onemogućiti primanje obavijesti. 

NAPOMENA

Poruke u forum Obavijesti mogu pisati samo nositelji i izvođači e-kolegija.

Prethodna stranica

Sljedeća stranica

  • No labels