• Proširen je opseg objekta Ostale vrste dokumenata pa se u okviru tog objekta mogu pohranjivati i: brošure, glasila, časopisi i novine [DABAR-760]
  • Održan je webinar Registracija v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabar u suradnji Srca, Instituta Ruđer Bošković i Sveučilišne knjižnice u Splitu. Webinar je bio namijenjen urednicima čiji su repozitoriji registrirani u OpenAIRE-u.
  • Izrađene su upute za urednike repozitorija čiji su repozitoriji registrirani u OpenAIRE-u kako bi što jednostavnije odradili registraciju v4 sučelja u OpenAIRE-u. Upute su dostupne na adresi https://dabar.srce.hr/interoperabilnost u odjeljku Kako registrirati v4 sučelje u OpenAIRE-u? [DABAR-761]. Molimo urednike repozitorija da odrade registraciju v4 sučelja sukladno uputama.
  • Izrađen je i distribuiran anketni upitnik za urednike i korisnike repozitorija u Dabru o vrsti sadržaja za koji bi se trebala omogućiti pohranu tijekom budućeg razvoja sustava Dabar. Anketa je dostupna za popunjavanje do 10. rujna 2022., a pristupiti joj se može na poveznici https://forms.gle/18DryatmUmzhuJtc6.

Tijekom lipnja i srpnja održani su sastanci sljedećih radnih skupina: