Pretraživanje priručnika

O priručniku

Priručnik „Sustav e-portfolio“ namijenjen je nastavnicima i studentima te svima koji žele naučiti koristiti ovaj sustav. Priručnik na jednostavan i pregledan način pomaže korisnicima sustava da savladaju osnove upotrebe sustava e-portfolio Mahara kroz 9 (devet) poglavlja.

Poglavlje Zašto sustav e-portfolio? ukratko opisuje što je e-portfolio, mogućnosti sustava e-portfolio i navodi na koje se sve načine e-portfolio može koristiti u okviru obrazovne institucije.

Poglavlje Prijava i sučelje sustava e-portfolio opisuje postupak prijave u sustav putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te izgled sučelja sustava.

Poglavlje Uređivanje podataka opisuje kako korisnik u sustavu e-portfolio može promijeniti osobne podatke i podatke za kontakt, unijeti podatke o svojim kvalifikacijama, obrazovanju, karijeri i dosadašnjem radu. U ovom poglavlju opisan je način uređivanja korisničkih postavki te načina primanja obavijesti o aktivnostima unutar sustava.

Poglavlje Blokovi opisuje vrste dostupnih blokova za izradu stranica i njihove postavke.

Poglavlje Izradi opisuje postupak izrade stranica, organizacije stranica u kolekciju, izradu bloga, životopisa, planova, bilješki itd.

Poglavlje Podijeli opisuje način određivanja prava pristupa stranicama i kolekcijama.

Poglavlje Sudjeluj opisuje način izrade online grupa, mogućnosti administracije korisnika u grupe te organizaciju komunikacije u grupama putem foruma ili uređivanje i dijeljenje zajedničkih sadržaja u obliku datoteka.

Poglavlje Upravljaj opisuje postupak izvoza i uvoza e-portfolio podataka i stranica.

Poglavlje Povezivanje sustava Merlin i sustava e-portfolio opisuje prijenos sadržaja iz sustava za e-učenje Merlin u sustav e-portfolio te predaju e-portfolio stranica i kolekcija u sustav za e-učenje Merlin.

Ovo djelo dano je na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje–Dijeli pod istim uvjetima 4.0 međunarodna.

Poveznica na stranicu s licencom (CC BY-SA 4.0).


Sljedeća stranica

  • No labels