Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Za preuzimanje svake ISVU aplikacije možete izabrati dvije opcije. Prva je aplikacija koja se spaja na pravu bazu i radi s pravim podacima, dok je Proba verzija aplikacije koja se spaja na probnu bazu (radi se s testnim podacima) i služi za testiranje rada u sustavu.


Note

Preporuka ISVU CP-a je da korisnici za potrebe korištenja ISVU aplikacija koriste besplatne distribucije Jave, OpenJDK 8 (LTS) Hotspot dostupan na adresi: https://adoptopenjdk.net/.

ISVU aplikacije će se i dalje moći pokretati pomoću Oracle Jave, ukoliko je i dalje želite koristiti na Vašoj ustanovi.


Podržane verzije Java produkcijskog okruženja 8 ili novije mogu se preuzeti sa ove stranice: https://www.java.com/en/


Note
NAPOMENA: Korisnik koji će raditi na računalu mora imati dozvole za čitanje i pisanje po direktoriju u kojem je aplikacija instalirana (ako niste ništa mijenjali, bit će to C:\Program Files\ZPM FER Zagreb\ISVU Studiji i Studenti). Ako korisnik nema sve potrebne dozvole, neće biti moguće instalirati novu verziju ISVU aplikacije.


Note
titleDijagnoza postavki

U slučaju da se unutar direktorija ne nalazi datoteke potrebne za dijagnozu, iste  je moguće skinuti s poveznice Dijagnoza postavki. Nakon toga je potrebno raspakirati datoteke u mapu(folder) aplikacije za koju je potrebno napraviti dijagnozu postavki. Info

Studiji i studenti

Studiji i studenti je aplikacija namijenjena radu studentske referade. Neke od funkcionalnosti su definiranje nastavnog plana i programa, upis studenta na visoko učilište, izdavanje potvrda i dr.


Studiji i studenti

Studiji i studenti Proba
Info

Ispiti

Ispiti je aplikacija namijenjena radu sa ispitnim rokovima. Neke od funkcionalnosti su prijava i odjava ispita iz predmeta, rasporedi za pismeni i usmeni ispit, evidencija rezultata ispita i dr.


Ispiti

Ispiti Proba

Info

Admin Koordinator

ISVU Koordinator je aplikacija namijenjena koordinatorima. Osnovna funkcionalnost je opisivanje printservera, studomata i sl.Admin Koordinator

Admin Koordinator Proba
Info

Poslijediplomski studiji

Poslijediplomski studiji je aplikacija namijenjena radu studentske referade za poslijediplomske studije. Trenutno je u modulu moguće evidentirati nastavne programe poslijediplomskih studija, studente i njihove izvršene obaveze na studijima koje se ne odnose na ispite (npr. objava radova, sudjelovanje na znanstvenim skupovima i sl.).


Poslijediplomski studiji

Poslijediplomski studiji Proba
Info

Kadrovi

Modul Kadrovi služi za evidenciju djelatnika i ustrojstvenih jedinica na visokom učilištu.
Kadrovi

Kadrovi ProbaInfo

Modul za generiranje potvrda s elektroničkim pečatom (e-potvrda)

Modul za generiranje potvrda s elektroničkim pečatom je servis namijenjen sistemskim inženjerima ili djelatnicima informatičke službe visokog učilišta koji će ga instalirati i održavati na poslužitelju visokog učilišta. Modul omogućava generiranje potvrda s elektroničkim pečatom na zahtjev studenata ili djelatnika studentske službe.

Modul za generiranje potvrda s elektroničkim pečatom

Modul je potrebno instalirati na Linux operacijskom sustavu s Javom 11 ili više.

Upute za instalaciju

Info

Print Server

Print server je ISVU servis koji omogućuje ispis potvrda sa Studomata instaliranog na visokom učilištu. Važno je naglasiti da je na jednoj ustanovi potrebno instalirati samo jedan Print server koji će posluživati sve Studomate pridjeljene toj ustanovi.Print Server

Adobe Acrobat Reader 11  (veličina datoteke ~ 135MB)


Za pokretanje servisa Print Server na računalu koji će opsluživati Studomate potrebno je učiniti sljedeće:

  1. Instalirati Java produkcijsko okruženje 8 ili novije
  2. Instalirati Adobe Acrobat Reader 11
  3. Instalirati Print server

Napomena: Print server nije potrebno instalirati za printanje potvrda iz ISVU Samostojećih modula (Studiji i studenti, Ispiti...)