Vrijednost atributa hrEduPersonAffiliation i hrEduPersonPrimaryAffiliation može promijeniti osoba ovlaštena za održavanje sadržaja imenika ustanove (administrator imenika). Popis administratora imenika po ustanovama možete pronaći na stranici s kontaktima.

1.Prijavite se na administratorsko sučelje za ažuriranje sadržaja imenika (AOSI web sučelje ustanove);
 

2.Klikom na korisničku oznaku sa liste korisnika odaberite korisnika kojemu želite postaviti vrijednosti atributa (slika).


3.Otvorit će vam se stranica s popisom obaveznih atributa, među kojima su i hrEduPersonAffiliation te hrEduPersonPrimaryAffiliation.


4.U padajućem izborniku za atribut hrEduPersonAffiliation moguće je birati među svim vrstama povezanosti s ustanovom te dodati više njih u skup. Međutim, Temeljna povezanost s ustanovom (hrEduPersonPrimaryAffiliation) može biti samo neka iz prethodno odabranog skupa za Povezanost s ustanovom (hrEduPersonAffiliation). Stoga, ako odlučimo promijeniti skup Povezanosti s ustanovom na način da se u njemu više ne nalazi trenutno odabrana Temeljna povezanost u padajućem izborniku niže, doći će do greške (kao na slikama niže).
5.Da bismo ovo izbjegli, potrebno je u skup Povezanosti s ustanovom dodati novu povezanost klikom na zeleni gumb sa znakom '+'.


6.Otvorit će nam se dijalog u kojem biramo novu povezanost te ju dodajemo klikom na gumb "Dodaj".


7.Dodanu novu povezanost sada možemo birati i za atribut Temeljne povezanosti (hrEduPersonPrimaryAffiliation), jer je postala dostupna u njegovom padajućem izborniku.


8.Ako je za Temeljnu povezanost odabrana vrijednost iz skupa Povezanosti s ustanovom, izmjene možemo spremiti klikom na gumb "Ažuriraj".


9.Suvišne vrijednosti iz skupa atributa Povezanosti s ustanovom (hrEduPersonAffiliation) možemo ukloniti klikom na crveni gumb sa znakom '-', no samo ako se radi o vrijednosti koja nije odabrana za atribut Temeljne povezanosti (hrEduPersonPrimaryAffiliation).


  • No labels