Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Izgled korisničkoga sučelja sličan je u cijelome sustavu i sastoji se od dva stupca. Lijevi stupac sadrži blokove, a u središnjemu je dijelu prikazan sadržaj e-kolegija organiziran kroz teme ili tjedne.


Prikaz sučelja sustava Merlin


 1. Zaglavlje

 2. Navigacijski izbornik

 3. Traka s izbornicima
 4. Izbornik za administraciju e-kolegija
 5. Navigacijska traka

 6. Blok

 7. Lijevi stupac

 8. Središnji dioTraka s izbornicima

Traka s izbornicima


Na traci s izbornicima smješteni su sljedeći padajući izbornici:

 • Rad na sustavu – sadrži poveznice na priručnike i animacije, zahtjev za otvaranje e-kolegija, poveznice na tečajeve i radionice, arhivu e-kolegija itd.
 • Helpdesk – sadrži kontakt podatke Centra za e-učenje i poveznicu na najčešće postavljena pitanja.
 • Moji e-kolegiji – sadrži popis e-kolegija u koje je korisnik upisan.
 • Sadržaj – sadrži poveznicu na popis sudionika u e-kolegiju, ocjene te aktivnosti i resurse u e-kolegiju.

Na traci je smješten i navigacijski izbornik koji sadrži poveznice Moja naslovnica, Kalendar i Osobne datoteke, a nakon odabira pojedinog e-kolegija proširuje se dodatnim poveznicama (Sudionici, Značke i Ocjene). Osim navedenih izbornika na traci su još smještene ikona za pretraživanje, ikona s poveznicom na arhivu poruka korisnika, ikona obavijesti, ikona za promjenu jezika sučelja te korisnički izbornik osobnoga profila.Navigacijska traka

Navigacijska traka


Navigacijska traka (breadcrumbs) prikazuje trenutačni položaj u sustavu te omogućuje jednostavnije kretanje po sustavu i lakše vraćanje na hijerarhijski više stranice.


Izbornik za administraciju e-kolegija


Izbornik za administraciju e-kolegija

Izbornik sadrži sve funkcionalnosti koje se odnose na administriranje e-kolegija, a dostupne su u bloku Administracija.Korisničke ture

Korisničke ture su izrađene kao kratki vodič kroz novosti na sustavu Merlin. Prikazuju se pri prvom dolasku korisnika na sustav, a dostupna je mogućnost ponovnog prikaza odabirom poveznice Pokreni korisničku turu na ovoj stranici smještene na dnu stranice na kojoj se korisnička tura nalazi.


Prikaz korisničke ture


 • No labels