Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Pozivamo sve urednike da na adresi https://dabar.srce.hr/repozitorijiprovjere koju verziju OpenAIRE sučelja koriste. Ako ste i dalje na sučelju v3 predlažemo da odradite registraciju na sučelje v4 prema uputama u sekciji Kako registrirati v4 sučelje u OpenAIRE-u? na adresihttps://dabar.srce.hr/interoperabilnost.

Ažurirali smo upute, odnosno korak 5 koji je bio problematičan jer nije svim urednicima nudio mogućnost odabira repozitorija. Prema sadašnjim putama potrebno je napraviti sljedeće:

Ukoliko ne možete izabrati repozitorij iz padajućeg izbornika, kliknite na opciju „or enter new“ te na crtu unesite OAI URL adresu repozitorija koji želite registrirati. Svi repozitoriji u Dabru imaju implementirano OAI-PMH sučelje na adresi oblika https://adresa-repozitorija-u-dabru/oai . OAI URL možete vidjeti i u OpenDOARu za vaš repozitorij, npr.: https://v2.sherpa.ac.uk/id/repository/4016?template=opendoar. Nakon što unesete OAI URL kliknete na Next u donjem desnom kutu ekrana. Dalje slijedite upute na Dabru, https://dabar.srce.hr/interoperabilnost.

Ako biste imali kakvih poteškoća ili pitanja možete nas kontaktirati na dabar@srce.hr te možemo dogovoriti termin online konzultacija.