Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Sustavu Merlin pristupa se na web adresi: http://merlin.srce.hr/. Uporaba sustava Merlin moguća je nakon prijave putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr ima oblik korisnicko.ime@ustanova.hr. Na primjer: ttomic@srce.hr. Za dodjelu elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr zadužene su kontakt-osobe za otvaranje elektroničkih identiteta u pojedinoj matičnoj ustanovi: http://www.aaiedu.hr/statistika-i-stanje-sustava/maticne-ustanove/popis .Dugme za prijavu u sustav


U sustav Merlin prijavljuje se odabirom dugmeta Prijava s AAI@EduHr elektroničkim identitetom nakon čega se otvara prozor za upis korisničkoga imena i lozinke.


Upis korisničkih podataka za prijavu u sustav


Nakon uspješne prijave korisnik ima pristup vlastitoj početnoj stranici i upisanim e-kolegijima.

Kako je isključivo ustanova odgovorna za elektroničke identitete svojih nastavnika i studenata, u slučaju problema s lozinkom ili neispravnim podacima, potrebno je obratiti se osobama na ustanovi koje su ovlaštene za otvaranje elektroničkih identiteta.


Dodatni materijali

Note
iconfalse

Prijava u sustav Merlin - animacija (inačica 3.7)


Note
iconfalse

Prijava u sustav Merlin - brza pomoć


Prva prijava u sustav

Pri prvoj prijavi u sustav Merlin potrebno je upisati adresu e-pošte, ako već nije upisana. Nije obavezno da adresa e-pošte bude iz sustava AAI@EduHr, ali je važno da se redovito pregledava.Ažuriranje adrese e-pošte


Da bi se spremile promjene, nakon upisa svih podataka treba na dnu stranice odabrati dugme Promijeni osobne podatke.Odjava iz sustava Merlin i

sustava

AAI@EduHr infrastrukture

U gornjemu desnom kutu vidljivo je pod kojim korisničkim imenom je korisnik prijavljen u sustav.


Odjava iz sustava


Pored imena korisnika dostupan je padajući izbornik kroz koji su moguće brojne aktivnosti vezane uz korisnika. Jedna od njih je i odjava iz sustava.

Prilikom odjave iz sustava Merlin vrši se odjava samo iz sustava Merlin, ali ne i iz sustava infrastrukture AAI@EduHr. Za odjavu iz sustava AAI@EduHr infrastrukture potrebno je odabrati dugme Nastavi. Za prijavu s drugim korisničkim podacima u istome pregledniku potrebno je ugasiti sve otvorene prozore preglednika i ponovno ga pokrenuti.Sesije

Za svakoga korisnika prilikom njegove prijave u sustav Merlin, bilježi se kada je pristupio sustavu i s koje IP adrese. U slučaju da se korisnik prilikom odlaska iz sustava nije pravilno odjavio (odabirom opcije Odjava) nego samo ugasio preglednik, odjava iz sustava može se učiniti i na drugome računalu, mobitelu ili tabletu.

Za pregled sesija potrebno je odabrati padajući izbornik osobnoga profila u gornjemu desnom kutu te opciju Profil.


Aktivne sesije


Odabirom poveznice Sesije sustav prikazuje sve aktivne sesije toga dana. Pokraj IP adrese s koje korisnik nije pravilno odjavljen prikazuje se poveznica Odjava. Odabirom te poveznice korisnik se ujedno i odjavljuje s te IP adrese.