Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Podatke unutar tablica Nastavničkog portala moguće je pretraživati i sortirati na više načina. Moguće opcije su navedene u nastavku.


Moguće je odabrati broj redaka u kojima će se prikazivati podaci na jednoj stranici. Iz padajućeg izbornika moguće je odabrati 10, 25, 50 ili sve zapise. Odabran broj redaka se pamti  i primjenjuje za sve tablice.

Slika 1. Odabir broja redaka


Iznad tablice nalaze se opcije za izvoz dohvaćenih podataka u Excel ili PDF formatu.

Slika 2. Izvoz podataka


Također, s gornje desne strane tablica nalazi se opcija za pretragu, kojom je moguće pretraživati podatke unosom teksta.

Slika 3. Opcija za pretragu


Stupce je moguće sortirati uzlazno i silazno po bilo kojem od parametara tablice. Odabirom jednog od parametara tablica se sortira uzlazno ili silazno.

Slika 4. Sortiranje po stupcima


U donjem desnom kutu nalazi se podatak o broju stranice na kojoj se pregled trenutno nalazi. Odabirom pojedinog broja, ili tipki "Prethodna" i "Sljedeća" moguće je pregledavati željeni dio podataka nakon sortiranja.

Slika 5. Numeracija stranice


Ako redak u tablici sadrži više podataka nego što ih moguće prikazati na ekranu, na početku retka prikazat će se plava ikona . Odabirom te opcije, otvaraju se ti skriveni podaci kao što je prikazano na slici 6.


Slika 6. Opcija koja omogućava proširenje tablice

  • No labels