eduMeet (edumeet.org) je softver otvorenoga kôda kojeg razvija GEANT zajednica. Riječ je o videokonferencijskom sustavu za održavanje webinara koji se temelji na komunikaciji putem web-preglednika u stvarnom vremenu (standard WebRTC - Web Real-Time Communication). Glavna prednost sustava eduMeet je u tome što ne zahtijeva instaliranje bilo kakvog dodatnog softvera ili dodataka jer većina modernih web-preglednika (poput Google Chrome-a, Mozilla Firefox-a ili Opere) izvorno podržava webRTC standard, uključujući i njihove inačice na mobilnim uređajima.

Stoga je za prijenos audio i video sadržaja putem sustava eduMeet dovoljno imati, uz mikrofon i kameru, internetski preglednik koji podržava WebRTC.

Dodatne prednosti eduMeet-a su u tome što podržava HD video do 4k rezolucije te ga je moguće integrirati u sustav Moodle kao vanjski alat (LTI - Learning Tools Interoperability).

Sustav eduMeet je jednostavan za korištnje te nema mogućnost snimanja stoga je namijenjen za održavanje online predavanja, sastanaka i konzultacija na kojima nije potrebno snimanje. Također preporuča se za manji broj sudionika (do 50).

Osnovne mogućnosti sustava:

  • prijenos zvuka i slike (korištenjem mikrofona i kamere)
  • dijeljenje zaslona
  • javni chat među sudionicima
  • dijeljenje datotekaSljedeća stranica

  • No labels